Massage

Massage Large 60 minuter


(c) Foto Bengt Isacson

Massage

När du väljer att massera hel kroppen  får du veta hur den går till här:

Om det är första gången du får massage, går vi tillsammans igenom vad det innebär att få massage.

Metoden som jag använder är en klassisk finsk massagemetod.

Om vi masserar hel kroppen går det åt en timma (60 min).

Eftersom vi använder olja vid massagen behöver du ta av dig kläderna (trosor/kalsonger kan du ha på dig).

Till att börja med värmer jag upp de muskler som ska masseras. Jag börjar  att massera sätesmusklerna och korsryggen. Först din vänstra sida och sedan på samma sätt på den högra. Jag fortsätter sedan med

nedre ländryggen och höfbenskammen, båda sidorna. Jag fortsätter sedan med ryggen och axlarna. Jag masserar ganska nära kotpelaren där många muskler har sina fästen.

Så fortsätter jag med benen: fotsulan, hälen och hälsenan och därefter vaden och lårets bak-, ytter- och insida. Jag gör samma sak med båda benen. Sedan får du lägga dig på rygg och jag masserar benens framsida.

Så har vi kommit fram till händerna och armarna och innan jag går över till nacken masserar jag bröstmusklerna. En vanlig orsak till spända ryggmuskler är starka och korta bröstmuskler. Det är därför viktigt att massera dem så fibrerna blir både mjuka och längre.

Du ligger kvar på ryggen och jag ägnar en god stund åt nacken och slutligen lite på huvudet.


Du kommer att uppleva massagen både skön och avslappnande. Har du mycket spända muskler kan det göra lite ont, skönont brukar en del säga. Du ska naturligtvis säga till om det gör för ont, så masserar jag lite lättare. Du kan också få lite träningsvärk efter massagen, men det är helt naturligt och ofarligt och går över efter någon dag. Då vet du också att massagen har gjort nytta.

Genom massage frigörs många slaggprodukter från musklerna så därför behöver du dricka vatten efter massagen och du kan känna dig lite trött och frusen.


Om du vill ha en kortare variant 

...kan du välja en halvtimma. Då hinner vi med halva kroppen. Du väljer själv om du vill masseras på över- eller underkroppen. Utförandet är, i stort sett, lika som beskrivs ovan. Vilkdet du än väljer avslutar jag massagen med nacke och huvud.OneWeb 2012 © Copyright